Server Kosten

Het onderhouden van een server kost nou eenmaal geld (stroomkosten, slijtage apparatuur, vernieuwen van het apparatuur, etc) dat is ook de reden waarom we geld moeten vragen voor de service. Alleen proberen we de kosten wel zo laag mogelijk te houden, zodat het wel een leuke hobby blijft om te streamen. Daarom willen we de kosten van het opzetten van een shoutcast of icecast server vanaf €5,- in de maand inclusief btw.

Wat je kunt verwachten voor €5,- in de maand:

check Met SSL verbinding
check Makkelijke integratie op je eigen site
check Betaling op meerdere manieren
check Keuze uit een shoutcast- of icecast server
check 50 luisteraars per station
check Gewoon goede service
 
Vraag vandaag nog aan

Misschien ook interessant.

Bij ons is er ook kans om te betalen met crypto. Dit lijkt misschien iets wat ingewikkeld maar is juist gemakkelijker, omdat we proberen een systeem te bedenken waarmee je kunt betalen met 1 druk op de knop plus het kopen en verkopen van crypto is anoniem. Ook komt het geregeld voor dat crypto in de loop der tijd in waarde stijgt dit houd dus in dat u de ene maand meer of minder in crypto betaald dan andere maanden hoewel het bedrag €5,- blijft.

Voorbeeld Monero(XMR):

Februari 2021
1 XMR = €168.16
€5,00 = 0,02973356 XMR

April 2021
1 XMR = €330,66
€5,00 = 0,01512127 XMR

Mei 2021
1 XMR = €311,02
€5,00 = 0,01607614 XMR

In dit voorbeeld ben je in april 2021 het goedkoopste uit. En dat maakt het dan zeker interessant als je in februari voor €50,- XMR had gekocht of gemined. In februari was je dus het duurste uit (op langere termijn bekeken).

Ho even ik zag net het woord 'gemined' voorbij komen.

Je hebt er inmiddels vast al veel over gehoord je kunt crypto ook minen dit kost je niks meer dan de stroomrekening, maar als je toch al muziek gaat draaien en/of beluisteren dan kun je toch net zo goed even de computer aan het werk zetten om jouw rekening voor het streamen te betalen? Daarnaast is alles wat je verdient met minen helemaal voor je zelf. Als je in je eentje bent gaat het niet zo heel snel met het minen, maar met meerdere dj's die voor het behoud van jouw station gaan minen dan zou het zeker wel de moeite waard zijn om het te overwegen.

Oké ik heb erover nagedacht mischien wil ik wel minen, maar wat heb ik dan nodig?

Nou eigenlijk is een goede computer van groot belang 1 met meerdere cpu's (liefst quadcore, sixcore of octocore) of een computer met een hele goede gpu (cpu van de grafische kaart). Ben je niet in het bezit van zo'n computer dan wordt het door ons afgeraden om te minen, simpelweg om het feit dat het te weinig hashes opleverd om mee te kunnen draaien in een pool. Natuurlijk ben je niet de enige die minend om er beter van te worden. Sterker nog er zijn hele forums met mensen die minen, deze forums zou je eens kunnen bekijken om meer te weten te komen over minen. Of lees er meer over op onze pagina 'Minen'.

Maar even terug naar de voorbeelden.

De voobeelden zijn ervoor bedoeld om je te laten zien dat het bedrag per maand kan verschillen. De prijs van crypto veranderd per seconde hoe kunnen wij dan een maad bedrag bepalen? Eigenlijk gaan we uit van het gemiddelde van het maand ervoor en dat is de prijs die je betaald voor 1 maand service.

En wat nou als de crypto markt instort? Ben ik dan alles kwijt?

In dat geval heb je je crypto goed besteed voor het behouden van je stream. Je kunt je crypto altijd nog bij ons kwijt zolang het bestaat.

En met welke crypto kan ik allemaal betalen?

We proberen om de grootste (Bitcoin) er tussenuit te laten simpelweg, omdat deze gewoon te duur is en het risico te groot. We zijn bezig om betalingen te kunnen gaan doen met: Monero, Veruscoin, Ethereum en Ravencoin. Deze hebben we nog niet allemaal in ons assortiment, maar we doen ons best om betalingen met deze crypto valuta zo gemakkelijk mogelijk te maken. Als eerste zal waarschijnlijk Monero (XMR) komen.

Duidelijk maar wat als ik al die poeha helemaal niet wil?

Dat is natuurlijk helemaal geen probleem, je kunt ook gewoon in euro's betalen. We willen je alleen de mogelijkheid geven om met crypto valuta te kunnen betalen, maar je bent er niet tot verplicht.

Oké en het aanvragen van een stream dan?

Dat kun je gemakkelijk doen op onze pagina 'Stream aanvragen'.